Usluge...

Lista usluga sa detaljnim opisom...

Usluge koje nudimo

Na ovoj stranici možete se detaljnije informisati o uslugama koje pružamo i kako vam možemo izaći u susret. Usluge smo uredno sortirali po kategorijama sa što jasnijim i detaljnijim opisom svake od navedenih.

Sve usluge vezane za servisiranje odnose se kako na desktop tako i na laptop računare a za profesionalce jedina razlika je u utrošenom vremenu servisiranja, kvalitet ostaje podjednako dobar i na najvišem nivou po kome smo prepoznatljivi.

Cene usluga mozete pogledati u cenovniku a za sva dodatna pitanja mozete nam se obratiti putem kontakt forme, dolaskom ili na neki od kontakt telefona kontakt strani nase prezentacije.

SOFTVERSKE USLUGE SERVISIRANJA RAČUNARA

Image description

Instalacija operativnih sistema Windows i Linux platforme sa svim neophodnim drajverima za ispravno funkcionisanje hardverskih komponenti vašeg računara, naprednim podešavanjima sistema, aplikativnim softverom i antivirus zaštitom. Ovu uslugu podelili smo u dve kategorije i imenovali:


 • MASTER - Kompletno optimizovan operativni sistem, prilagođen potrebama korisnika i karakteristikama računara sa antivirus zaštitom i svim neophodnim sotverom pri svakodnevnom radu kako standardnog korisnika tako i profesionalca. Pogledajte uslugu Optimizacija operativnih sistema a primere nekih naših ostvarenje pronaćićete u našoj galeriji radova.
 • STANDARD - Standardna instalacija za korisnike koji žele da samostalno instaliraju dodatni softver i optimizuju operativni sistem. Ova instalacija dolazi sa antivirus zaštitom i svim neophodnim drajverima za ispravno funkcionisanje računara.

Optimizacija operativnog sistema je usluga kojom su obuhvaćena sva podešavanja neophodna da bi vaš računar radio brže i bolje. U današnje vreme operativni sistem može instalirati svako ko ima bazično znanje o računarima a u najčešćem slučaju to nije dovoljno jer operativni sistem sa svojim početnim podešavanjima dolazi zapravo kao jedan "sirov" proizvod koga treba naštelovati. Ova usluga je zapravo jedan od najvažnijih faktora zašto su profesionalci ipak to što jesu i zašto se kvalitet operativnog sistema razlikuje u zavisnosti od majstora koji ga je optimizovao. Naša filozofija bi bila da je vrlo važno ispratiti specifikacije računara, i gledati na način da svaki računar "ima dušu" a zatim prilagoditi aplikacije i optimizaciju potrebama stranke. Ova usluga podrazumeva sledeće:

 • Instalacija i podešavanje drajvera
 • Instalacija i podešavanje aplikativnog sotvera
 • Podešavanje parametara operativnog sistema ( korisnika, jezika, menija, zvukova, pozadina, tema, gedžeta )
 • Optimizacija start-up parametara ( programa koji se pokreću sa startovanjem operativnog sistema )
 • Podešavanje registar baze i otključavanje dodatnih opcija operativnog sistema
 • Podešavanje servisa po karakteristikama vašeg računara
 • Defragmentacija hard diska

Za ispravan rad komponeti računara neophodna je softverska podrška - drajveri. Čest je slučaj da komponente koje smo kupili u trenutku kupovine već imaju noviju verziju drajvera koja im omogućava stabilniji rad i eventualno otvara neke nove mogućnosti. Takođe u većini slučajeva oni se ne dobijaju uz prenosni ili desktop računar i potrebno ih je pronaći i instalirati sa sajta proizvođača a zatim podesiti njihovu funkcionalnost. Tu smo da vam instaliramo drajvere, nadogradimo, podesimo postojeće i testiramo njihovu funkcionalnost.

Ovu uslugu najlakše bi opisali kao "temelj" jedne kuće, ako nije dobar uzaludan je ceo posao.

Prilikom instalacije operativnog sistema neophodno je predhodno postaviti particije i formatirati hard disk. Operativni sistemi za standardnog korisnika mahom nude ovu operaciju tokom instalacije, međutim ona nije dovoljna u profesinalnoj upotrebi, naime za ozbiljnu pripremu "temelja" profesionalci koriste namenske alate koji im omogućavaju nesto veću manipulaciju i proveru diskova tokom pripreme. Takođe neophodno je i dodatno znanje vrsta particija i tehnika formatiranja u zavisnosti od operativnog sistema i uređaja koji nosi podatke.

Promena veličine, spajanje i dodavanje novih particija

Izuzev formatiranja i inicijalnog postavljanja particija prilikom podizanja sistema, naknadno je moguće promeniti veličinu iste ako vam prostor postane tesan, takođe je moguće dodati nove ili spojiti dve u jednu u zavisnosti od vaših potreba.

Softverska industrija svakodnevno napreduje i zahteva od korisnika stalno prilagođavanje novim načinima rada nastojeći da korisniku olaksa upotrebu računaru i pruži nešto više i bolje, pa tako postoje razna softverska rešenja za svaku namenu ali se samo neka izdvajaju kao najkvalitetnija. Trudimo se da ispratimo tu trku i preporučimo vam samo trenutno najbolje, što potvrđuje i naša video obuka na prezentaciji napravljena u svrhu edukacije.

Pružićemo Vam uslugu Instalacije i podešavanja softvera za gledanje filmova, slušanje muzike, kancelariju, internet, održavanje sistema, web aplikacije i softver po želji.

Upotreba računara na Windows platformi bez anti-virus zaštite bilo na mreži ili u internoj upotrebi za današnje standarde potpuno je nezamisliva i predstavlja najvažniju kariku nakon instalacije operativnog sistema. Korisnici računara mahom su stekli svest da im je potreban zaštićen računar i kakve posledice po podatke i digitalni indetitet mogu biti ako to nije slučaj.

Postoje više vrsta zaštite, obično proizvođači kategorišu svoja rešenja od besplatnih sa najmanjom funkcionalnošću do komletnih bezbednostih rešenja. Postavlja se večito pitanje koje rešenje odabrati a da zadovoljava potrebe korisnika. Tu mi nastupamo tako što pažljivo saslušamo na koji način koristite vaš računar, koja je specifikacija istog a zatim predlažemo najbolje i naj pristupačnije koje će zadovoljiti vaše potrebe.

Napomena

Imajte na umu da antivirus zaštita postoji kao prevencija nalik "vakcini". Ako je do štete došlo računar je moguće čistiti samo ako ona nije velika. Prilikom čišćenja važno je napomenuti da vam se ne može garantovati stopostotno vraćanje podataka u normalnu funkcionalnost.

Čuvanje podataka kao kopiju je naravno najbezbednija varijanta prevencije u slučaju otkazivanja računara usled hardverskog kvara, nezgode ili napada virusa. Ako to nije slučaj a došlo je do gubitka, podatke je moguće uspešno vratiti u zavisnosti od štete i uzroka. Možemo vam izaći u susret na bilo koji od navedenih načina, osigurati vaše podatke ili povratiti izgubljene a usluga se može opisati i kategorisati na dva načina:

 • Čuvanje vaših podataka ( osiguravanje podataka u slučaju štete )
 • Povraćaj izgubljenih podataka ( nakon nastale štete )

Napomena

Prilikom povraćaja izgubljenih podataka ne može se garantovati stopostotna uspešnost, preporuka je istog trenutka zaustaviti dalje operacije pisanja i brisanja po uređaju sa koga želimo povratiti podatke i obratiti se stručnom licu.

Zaključan Windows korisnički nalog nije nimalo redak primer pogotovo kod korisnika koji često menjaju šifre pristupa operativnom sistemu. Uspešno rešavamo probleme ovog tipa a takođe otključavamo i zaključana BIOS podešavanja.

HARDVERSKE USLUGE SERVISIRANJA LAPTOP I DESKTOP RAČUNARA

Ovuj usluzi pridajemo veoma veliku pažnju, važno je pravilno i temeljno utvrditi kvarove i uzročnike istih na računaru. Čest je slučaj da jedan problem vuče drugi a ono što je važno i od čega uvek polazimo kao "doktori" za vaš računar to je da pažljivo saslušamo šta je to što vas muči, kako i kada je do problema došlo i vaša zapažanja. Imajte na umu da navedena pitanja olakšavaju i povećavaju uspešnost rešavanja problema, preporučljivo je da budete što iskreniji a takođe napomenete ako je predhodno bilo koje lice pokušalo popravku.

Napomena

Ova usluga se ne naplaćuje ako servisirate računar u našem servisu, a naplaćuje u slučajevima kada korisnik odustane od servisa iz bilo kojih razloga. Za ovu uslugu korisniku se izdaje dijagnostički list sa spiskom utvrđenih kvarova, stručnim mišljenjem i preporukama za održavanje ili nadogradnju. Takođe jedan primerak se skladišti u našoj bazi kako bi imali evidenciju o svakoj popravci i utvrđenom kvaru.

Zamena dijagnostikom utvrđenih neispravnih komponenti i drugih koje ometaju nesmetanu funkcionalnost računara još jedna je od usluga kojom vam uspešno možemo izaći u susret. Takođe možemo nadograditi i personalizovati vaš računar po vašim željama i potrebama. Na jednom mestu dobićete komplet uslugu sa preporukom, nabavkom delova i ugradnjom.

Napomena

Širok asortiman komponenti i rezervnih delova koji se razlikuju po kvalitetu i performansama nalaže da se cena komponente dodatno uračunava na cenu usluge. Posebnu pažnju pridajemo tome, da kada korisnik nema specijalne želje i potrebe, nađemo balans između cene i kvaliteta komponente koju ugrađujemo.

Pojava da elektronski uređaji privlače prašinu nije nimalo neuobičajena ali je nešto izraženija kod računara zbog prisustva ventilatora i hladnjaka, koji pomažu hlađenje ali brže nagomilavaju prašinu. Veoma je važno da provetrenost unutar kućišta računara bude što bolja, time produžavate radni vek komponenata, računar se ponaša življe, manje je bučan i smanjujete rizik od požara.

U oba slučaja bilo da je laptop ili desktop računar u pitanju, ova usluga podrazumeva više zahvata od samog čišćenja hladnjaka, kao što su zamena termalne paste, podmazivanje ventilatora, sređivanje kablova i testiranje računara pod opterećenjem nakon svega.

Napomena

Samostalno čišćenje usisivačem i kompresorom se ne preporučuju, kao ni ostali navedeni zahvati. Imajte na umu da je profesionalno sređivanje vašeg računara u servisu mnogo jeftinije od štete koja može biti uzrokovana nestručnim inprovizacijom navedenih usluga.

Jasno je da su prenosni računari zbog svoje prenosivosti i upotrebe nešto više skoloniji kvarovima i oštećenjima. Tu smo da vam izađemo u susret a neki od najčešćih kvarova koje profesionalno rešavamo su:

 • Zamena i popravka ekrana bilo koje dimenzije (Polomljen ekran, Zamena invertera, Zamena šarki, Zamena maske ekrana itd.)
 • Zamena, popravka ventilatora i hladnjaka (Pokvaren ili polomljen hladnjak)
 • Zamena i popravka DC konektora na laptopu ili punjaču (Polomljen napojni konektor, konektor bez kontakta)
 • Zamena tastature i popravka dugmića
 • Zamena USB konektora

Reflowing je proces u kome se kontrolisanim zagrevanjem tope lemovi ispod same elektronske komponente kako bih se kontakti vratili na mesta i ponovo povezali u čvrsti mehanički spoj. Ova vrsta popravke zahteva puno iskustva, kvalitetan alat i potrošni materijal a ono što nas izdvaja od drugih je to da se uvek trudimo da što bolje rešimo sistem hlađenja kako se problem ne bih ponavljao.

Napomena

Ovo je specifičan kvar koji se javlja zbog lošeg održavanja rashladnog sistema kao i kod određenih serija prenosnih računara. Za ovu vrstu usluge nije moguće dati garanciju na dugotrajnost jer zavisi od niza faktora koji mogu uticati na istu a ono zbog čega se korisnici odlučuju za popravku je pristupačna cena u odnosu na zamenu kompletne matične ploče.

USLUGE UMREŽAVANJA

Usluga postovljanja i podešavanja poslovne ili kućne mreže podrazumeva kako profesionalno planiranje i razvođenje instalacije tako i podešavanja neophodna za ispravno funkcionisanje iste:

 • Ugradnja, instalacija, podešavanje bežičnih i žičanih mrežnih kartica i adaptera
 • Postavljanje i podešavanje rutera i svičeva
 • Administracija sistema ( podešavanje opsega, mrežnih adresa, radnih grupa... )
 • Povezivanje štampača u mrežu, deljenje foldera
 • Izrada mrežnih i telefonskih kablova po meri
 • Sakrivanje mrežnih kablova i postavljanje zidnih i patosnih kanalica

Dijagnistika i otklanjanje svih vrsta problema vezanih za internet konekciju i parametre veze žičanih i bežičnih mreža. Ovo je uglavnom terenska usluga koja obuhvata:

 • Instalaciju mrežnih uređaja i kartica i njihovo podešavanje
 • Uređivanje i pravljenje kablova i pravilno povezivanje splitera i svih kućnih telefona
 • Podešavanje internet konekcije i programa za primanje / slanje elektronske pošte

Napomena

Materijal i komponente neophodne za izvođenje radova se dodatno naplaćuju.Daćemo vam savet ali ne odgovaramo za probleme sa konekcijom vašeg internet provajdera ( brzinom protoka, stabilnošću mreže, promene mail servera itd. )

WEB PROGRAMIRANJE , DIZAJNERSKE I REKLAMNE USLUGE

Image description

Veoma važan detalj u savremenom poslovanju je upravo Web Sajt. Tu smo da vam obezbedimo savremenu I preglednu prezentaciju vaših proizvoda I usluga na internetu po poslednjim W3C standardima. Naši sajtovi su lepi, korisni i vrlo uredno kodirani. Pretendujemo ka modernim web rešenjima us visok SEO kvalitet i dopadljiv dizajn.

Takodje uz uslugu izrade web sajta ponudicemo vam i kvalitetnu i brzu uslugu odrzavanja. Održavanje web sajtova je kontinuiran proces dodavanja i izmene informacija na sajtu, kao i unapređivanje njegovog sadržaja kako bi posetioci bili zadovoljni sa informacijama koje su pronašli. Web dizajner, dizajner za grafičku, tekstualnu i logičku obradu sadržaja, web programer i sistem administrator, na jednom mestu dobijate kvalitetnu i kompletnu uslugu po veoma pristupacnim cenama.

Neke od nasih dosadasnjih ostvarenja i ponudu mozete pogledati u nasoj galeriji radova a tehnike i programski jezici sa kojima radimo su: Html5 + CSS, PHP, Java script i Flash. Kao sto smo naveli, podrazumevana je SEO optimizacija za pretrazivace a vas sajt postavljamo samo na najkvalitetnijim Linux serverima Orion Telekom-a.

Image description

Usluga grafickog dizajna podrazumeva sve vrste usluga dizajniranja reklamnog materijala, od logo-a do kompletnog vizualnog indentiteta vase firme, takodje ovom uslugom obuhvacena je kompletna priprema za stampu i stampa.

Ako ste i sami vicni dizajnu ili imate vec pripremljen materijal i boje koje vas predstavljaju, potrebna vam je dorada ili vam na bilo koji nacin mozemo pomoci, obratite nam se a mi ce mo se potruditi da vase poslovanje ucinimo jos dopadljivijim i po poslednjim aktuelnim trendovima.

Kao dodatnu uslugu predstavljanja vaseg poslovanja mozemo vam ponuditi uslugu reklamiranja na nasem sajtu baner ili video reklama po veoma pristupacnim cenama, a zbog prirode naseg posla, siroke ciljne grupe i posecenosti sajta bicete predstavljeni najsirem krugu posetilaca sajta.

SOFTVERSKE USLUGE ZA TELEFONE I TABLETE ( Android )

Image description

IN computers  neprestano usavršuje svoje znanje I uvodi inovacije u svoje poslovanje prateći sve aktuelne tehnologije I trendove. Jedna od novina u našem servisu je pružanje  usluge  servisiranja softvera za Android platformu. Navedene usluge vršimo na Tablet računarima i mobilnim telefonima.

Po starom dobrom principu odvojićemo vremena nakon završenog servisa da vam pružimo besplatnu obuku za upotrebu vašeg uređaja, objasnićemo vam svaku aplikaciju pojedinačno i kako da pravilno upotrebite dodatne mogućnosti vašeg androida. Takođe za vas smo pripremili blog na kome se možete informisati i pratiti aktuelne novosti na polju android platforme, dobiti korisne smernice i uputstva za podešavanje vašeg tableta ili telefona.

 

Operativni sistem android je kreiran za komercijalnu i privatnu upotrebu.Kao i kod većine operativnih sistema, neke funkcije su onemogućene kako standardnom tako i naprednom korisniku. Ruting je proces kojim se ukidaju ograničenja i omogućava se potpuni pristup. Vlasnici rutovanih Android telefona će imati više kontrole nad mnogim stavkama, funkcijama i performansama svog telefona ili android uređaja. Suštinski, rutovanje znači pristup korenu operativnog sistema ( izraz potiče od engleske reči "root" što znači koren ) i mogućnost da se u njemu vrše promene. Detalje o rutovanju možete pročitati na Wikipedia. Rutovanim uređajem dobijate veoma puno prednosti a navešćemo samo neke od njih:

 • Mogućnost proširivanja interne memorije
 • Mogućnost uklanjanja neželjenih aplikacija, njihovo zamrzavanje ili prebacivanje na SD karticu
 • Kontrolu hardvera uređaja ( CPU, Kalibracija baterije, Poboljšani Tasking i Održavanje )
 • Upotrebu svih aplikacija koje traže Root privilegije

Ova usluga se može nazvati reinstalacijom operativnog sistema Android, tu smo da Vam izađemo u susret i popravimo i reinstaliramo softver telefona ili tableta. Bilo da je reč o oštećenom operativnom sistemu ili želite neki od nezvaničnih izdanja istog koji otvara neke dodatne mogućnosti od ubrzanja uređaja do menjanja kompletnog izgleda i funkcionalnosti. Detaljnije o ovom operativnom sistemu na Wikipedia.

Ako ste se našli u situaciji da na vaš telefon ili tablet ne možete instalirati više aplikacija, zbog nedovoljne količine interne memorije a želite da produžite druženje sa vašim ljubimcem do kupovine novog, onda je ovo prava usluga za vas. Ova usluga usko je vezana za uslugu rutovanja i reinstalacije sistema u zavisnosti od modela uređaja a pored proširivanja memorije dobijate sve mogućnosti rutovanog uređaja.

Ako iz bilo kog razloga imate problema sa vašom eksternom SD karticom, želite da je podelite ili formatirate, sačuvate dokumenta i slike, tu smo da Vam stručno i brzo izađemo u susret.

Zbog kompleksnosti operativnog sistema prvenstveno multitaskinga ( Broja pokrenutih aplikacija ) kao i inplementiranih tehnologija ( Višejezgrenih procesora, Grafičkih čipova, GPS, Wireless, 3G ... ) veliki broj Android uređaja pati od biljke izdržljivosti baterije. Generalno napredovanjem tehnologije postoje tendencije da će ovaj problem u budućnosti biti rešen. Na izdržljivost baterije možemo uticati optimizacijom operativnog sistema direknom kontrolom gore navedenih stavki što većina bazičnih korisnika ne želi da gubi vreme učeći kako se to radi. Tu smo da vam pomognemo u tome, optimizujemo ( podesimo ) sistem i damo detaljne instrukcije kako se ponašati sa uređajem koji posedujete kako bi izdržljivost baterije bila veća. Takođe vremenom baterija može postati slaba ne zbog kvara gde bi nam kupovina iste rešila problem, već zbog neophodne kalibracije baterije u okviru operativnog sistema. Kako bi poboljšali dužinu trajanja vaše baterije uradićemo sledeće:

 • Podesiti kompletan operativni sistem i sam uređaj kao i sve aplikacije koje posedujete
 • Pružiti Vam obuku za upotrebu vašeg uređaja što će Vam koristiti i u budućnosti za bilo koji drugi
 • Ako je neophodno rutovati Vaš uređaj i uraditi softversku kalibraciju vaše baterije

Svakom android korisniku je poznato da aplikacije može skidati preko marketa, a dali je moguće imati igricu i aplikacije kao što to imamao na našem računaru i zašto ne mogu kupiti neku od igrica ili aplikacija koje se naplaćuju, takođe postavlja se pitanje koje su to kvalitetne aplikacije za određenu namenu da ne bi gubili vreme stalnim instalacijama i brisanjima što ujedno oštećuje i usporava operativni sistem !? Tu smo da Vam damo odgovore na sva ova pitanja, podesimo preporučimo i instaliramo aplikacije i igrice. Izdvojili bi sledeće:

 • Instalacija softvera i podešavanje ( Predviđenih za Android platformu koje vaš uređaj podržava )
 • Instalacija igrica ( Predviđenih za Android platformu koje vaš uređaj podržava )
 • Instalacija Antivirus zaštite ( po želji sa sistemom praćenja uređaja )
 • Instalacije profesionalne navigacije ( za sve zemlje )

Svaki uređaj koji koegzistira sa internetom i podržava mogućnost probe i instalacije raznih vrsta aplikacija trebalo bih da je zaštićen antivirus zaštitom. Razni proizvođači internet zaštite u svojoj ponudi nude različite nivoe zaštite. U većini slučajeva "Free" besplatne licence softvera su ograničenih mogućnosti i zadovoljavaju potrebe prosečnog korisnika i istom omogućavaju neku vrstu dokaza i probe proizvoda kako bih se odlučili za kupovinu plaćene verzije koje su daleko naprednije i podižu nivo zaštite na ozbiljniji nivo. To ne znači da su besplatne verzije softvera loše, pogotovo ako se lepo podese i upotrebljavaju na pravilan način već da ako želimo potpunu zaštitu ipak se trebamo odlučiti za kupovinu neke od licenci. Takođe pojavom sve većeg broja prenosnih uređaja bilo to računara, tableta, telefona, kamera i ostalih gedžeta javlja se potreba za praćenjem istih putem sve popularnijih "google mapa" a jedan od razloga bih mogao biti gubitak uređaja,u tom slučaju tehnologije kao što su anti-treft bi nam olakšale njegovo lociranje i pronalaženje. Tu smo da vam izđemo u susret uslugom preporuke, instalacije i profesionalnog podešavanja antivirus softvera, takođe kod nas možete poručiti plaćena rešenja nekih od najpopularnijih proizvođača kao što su Kaspersky, Eset NOD, Avast itd.

USLUGE LEMLJENJA ELEKTRONIKE

Image description

Profesionalno uslužno lemljenje komponenata i dovršavanje elektronskih sklopova (Through-hole) je usluga koju imamo da Vam ponudimo u pravom smislu te reči. Tu smo da za Vas, ručno zalemimo i montiramo elektronske komponente koje ste predhodno pripremili i doneli na lemljenje po primeru ili šemi. Takođe radimo lemljenje kablova, konektora i ostalih predmeta slične vrste koji se leme ručnom lemilicom.

Napomena

Uslugu lemljenja vršimo sa vašim potrošnim materijalom, odnosno materijalom za koji se odlučite a koji se može razlikovati u zavisnosti od projekta, kvaliteta i predmeta koji se lemi. Cena usluge definiše se u odnosu na radni sat a može varirati u zavisnosti od procesa pripreme, finalizacije, dodatnih zahvata po želji klijenta, količine predmeta, rokova izrade kao i drugih dogovora...